top of page
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4782.jpg

Un jardin vert

Zoektocht naar ecologisch leven in Frankrijk

  • Foto van schrijverunjardinvert

Nieuwe energie

Bijgewerkt op: 5 apr. 2023Na 9 maanden wachten, is ze daar eindelijk, Mina. Een kleine kopie van de grote zus, maar toch zo anders. Met de komst van Mina kwam ook mijn energie terug (al hangt dat ook af van hoe gebroken de nacht was). De natuur staat te popelen, knoppen springen uit hun voegen en bloesems tonen zich voorzichtig: de lente is gestart. Dat komt goed uit want we zijn weer terug in Frankrijk en ik kan niet wachten om terug in de aarde te gaan wroeten.


De moestuin roept: de tomaten moeten voorgezaaid worden, worteltjes en rode bieten kunnen rechtstreeks gezaaid worden en als we nog extra bessenstruiken willen zetten, zal het nu moeten. Ik zou er bijna moestuinstress van krijgen. Buiten voelt het nog niet als lente. Het is grijs met regen en koud of zon, maar nog kouder. Gelukkig kan het voorzaaien van de tomaten gezellig aan de houtkachel gebeuren. Ondanks het regenachtige, koude stormweer dat we de laatste maand kregen, komt alles tot leven in de tuin. Er staan bloemen aan de aardbeiplanten, de (te?) vroeggezaaide erwtjes komen piepen, de kruidenspiraal lijkt wel ontploft en de look staat er prachtig bij. Zelfs 'onze' kikker zat vandaag al te genieten van het zonnetje.


In België is plantgoed goedkoper dan hier. We hadden helaas absoluut geen ruimte in de auto dus konden er geen planten mee. We maakten toch een beetje plaats voor aspergeklauwen en Dahlia knollen. De Dahlia's zullen voornamelijk in potten komen, hopelijk denk ik er dan aan om de knollen voor de winter binnen te halen. Vorig jaar is dat in de vergetelheid geraakt dus ik vrees dat die het niet gehaald gaan hebben. De asperges waren niet voorzien op het moestuinplan van dit jaar (net zoals de zoete aardappels, meer dan honderd uien en dubbel zoveel erwtjes). Ik zou me kunnen afvragen waarom ik een plan heb gemaakt, tot hier toe ben ik er alleen maar van afgeweken :-). We zullen dus nog snel een stukje moeten voorzien om de asperges een plekje te geven. Aspergeplanten geven niet enkel lekkere asperges, na het oogsten groeien ze uit tot mooie, hoge planten met kleine, rode zaadballetjes. Perfect voor ergens aan een afscheiding of naast een hek.


Om af te sluiten nog een 'zoek de kikker' foto :-). Als het nog iets warmer wordt, moeten we wel eens wat groen weghalen. Al ben ik ook bang om de vijver te veel te verstoren, ik hoop stiekem op kikkerdril.
86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verbinding

Genieten

2024

Comments


bottom of page