top of page
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4782.jpg

Un jardin vert

Zoektocht naar ecologisch leven in Frankrijk

  • Foto van schrijverunjardinvert

Vol verwachtingIk kijk uit naar ons vertrek, niet enkel omdat ik graag naar Frankrijk wil, maar vooral omdat het hier in huis verhuischaos is. Overal dozen en uit elkaar gehaalde meubels, nergens een plekje om rustig te zitten en koken is al helemaal niet meer doenbaar. Tijd om te vertrekken dus. Het is niet de eerste keer dat we verhuizen, maar wel de eerste keer dat ik absoluut nog geen idee heb waar de spullen die we hier meenemen daar moeten komen staan en of er überhaupt wel genoeg plaats is voor al die spullen. We verminderen in vierkante woonmeters en de boerderij is helemaal anders opgebouwd dan ons huidige huis. Ik verwacht ook daar chaos bij het uitladen. Maar niets dat mijn vakantiestemming gaat temperen en gelukkig kan er veel worden opgeslagen in de schuur :-).


Zorgen maak ik me enkel om de buitenplanten die meegaan. Er is geen andere optie dan ze daar al van een plekje te voorzien, maar dat betekent dat ze vanaf augustus op zichzelf zijn aangewezen. In het (momenteel niet zo) droge seizoen zullen niet alle planten dat overleven. Hopelijk treffen we, met voldoende compost en mulch, volgende keer toch nog enkele overblijvers.


De volgende keer dat we gaan is het voor altijd, maar dan gaat het al putje winter zijn. We blijven iets langer in België dan eerst voorzien. We verwachten namelijk ons eerste kindje in het najaar en zullen pas nadien met drietjes (eigenlijk vijf met de honden erbij) naar Frankrijk verhuizen. Twee dingen om naar uit te kijken :-).


Als afsluiter nog een foto van de Calendula officinalis, kleur strawberry blond, die ik dit voorjaar zaaide. Het opkweken ging niet vanzelf met een overdaad van hongerige slakken in de buurt, maar ze waren het waard. De bloemblaadjes van Calendula zijn eetbaar en een mooie toevoeging aan een slaatje. Calendula is ook bekend voor haar helende krachten op wonden, als je veel bloemen hebt, kan je deze ook verwerken tot heerlijke olie of zalf. Zo maakte ik tijdens de bijencursus een zalf op basis van Calendula olie en propolis, perfect voor kleine wondjes.74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page