top of page
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4782.jpg

Un jardin vert

Zoektocht naar ecologisch leven in Frankrijk

  • Foto van schrijverunjardinvert

Un coup de foudre

Bijgewerkt op: 28 dec. 2020

We gingen enkel maar kijken, de sfeer opsnuiven en toen hadden we een huis!


We droomden al een tijd van een ander leven op het platteland met meer ruimte voor buiten zijn, creativiteit en ecologie. Opgegroeid midden in stad, zagen we ons nooit ergens anders wonen. Geen nachtwinkel op wandelafstand? Een onoverkomelijk euvel. En toch kriebelde er iets. Dit kon het toch niet zijn: werken, eten, slapen en opnieuw. Afgewisseld met uitjes en andere verwennerijen. 'We werken hard, dus dat hebben we dan toch wel verdiend.' Dat willen we anders: weg uit de rush. Niet meer geleefd worden, maar leven. Niet enkel meerijden met de trein, maar jezelf ook afvragen waar de trein naar toe gaat. Dus vertrokken we drie weken geleden richting de Auvergne, om de regio te leren kennen en te voelen of dit onze nieuwe thuis zou kunnen worden. Waarom de Auvergne? Een televisiereportage trok onze aandacht en toen waren we verkocht. Dat we nog nooit in onze nieuwe woonregio waren geweest, leek ons minder te deren.


Eens daar wilden we in ons enthousiasme ook enkele huisjes bezoeken. De sfeer van de huisjes aanvoelen, want van achter de computer is dat moeilijk. En vermits ik renovatie werken dikwijls wat te positief inschat (Dat kan niet zo moeilijk zijn, er zal wel een Youtube filmpje over bestaan), kan een realiteitscheck nooit kwaad. We gingen zeker nog niets kopen, we voelden ons nog niet genoeg voorbereid en het kwam gewoon te vroeg. Iedereen weet dat 'enkel even kijken' meestal niet werkt, zeker niet in combinatie met vakantiestemming, mooi weer en goedkope wijn. Dus zitten we nu terug in België midden in het aankoopproces, leuk en spannend, maar toch vooral nagelbijten en (een iets duurder) wijntje om te vieren, ook al is de koop nog niet rond.


We zitten al vol plannen: welke bomen moeten er in de boomgaard, waar komt de moestuin, hoe pakken we de verbouwingen aan, ... Maar we proberen nog niet op de zaken vooruit te lopen. Eerst maar hopen dat de hele administratieve kant in orde geraakt, en ondertussen toch ook wel dromen van wat er komen gaat en alle mogelijke stekjes verzamelen voor in de nieuwe tuin.Ik lijk wel bang dat er in Frankrijk niet genoeg planten zijn.
69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page