top of page
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4782.jpg

Un jardin vert

Zoektocht naar ecologisch leven in Frankrijk

  • Foto van schrijverunjardinvert

Terug naar Frankrijk

Bijgewerkt op: 9 jun. 2021Het was stil de laatste weken op mijn blog: werk, de imkercursus en het eindproject van de permacultuur ontwerpcursus slokten al mijn tijd op. Over enkele dagen mag ik mij hopelijk een permacultuurontwerper noemen! Ik heb genoten van de cursus, veel bijgeleerd en leuke nieuwe mensen leren kennen, maar ik kijk ook wel uit naar de zomervakantie. Eindelijk terug naar ons huis. Eindelijk enkele weken op ons plekje. We vliegen in het klussen, maar gaan zeker ook tijd maken voor vakantie: zwemmen, lezen en luieren. We willen alvast de ramen en luikjes verven, omheining zetten, de dakgoot repareren, de schuur opruimen en al onze spullen een plekje geven. Eind augustus moeten we namelijk ons huis in België verlaten, dus ook alle spullen gaan al mee. Dat wordt nog lastig de periode nadien, wanneer we terug in België zijn en waarschijnlijk alles wat we nodig hebben al in Frankrijk is.


Ondertussen zit ik op hete kolen om te starten aan de tuin. Heel realistisch herhaal ik elke dag tegen mezelf dat het niet het juiste seizoen is om te planten en dat ik er nadien ook niet ben om water te geven. Maar toch, het kriebelt...Ik bezocht de laatste weken ook heel fijne permacultuurprojecten waardoor ik vol inspiratie zit. Zo mist mijn ontwerp zeker nog een kampeerplekje met een vuur- en hangplekje. Voor als vrienden op bezoek komen, maar ook voor wanneer we zelf op vakantie willen in eigen tuin. Niets beter dan genieten van de natuur aan de tent.


Als ik de ontwerpen van anderen bekijk, ben ik voorzichtig geweest met inplannen van bomen en struiken. Zo wil ik meer bomen gaan integreren in het paardenstuk, die zorgen ineens voor meer schaduw. De bomen moeten dan wel goed beschermd worden tegen enthousiaste knabbelende pony's. Terug naar het ontwerpplan dus voor meer bomen en een kampeerplek. Ik maakte tijdens de tuinbezoeken kennis met enkele recentelijk aangeplante voedselbossen. Ook al weet ik beter, in mijn fantasie groeien bomen snel, is er al snel een echt bos en sta ik over twee jaar al op een ladder appels te plukken. De bezoekjes drukten mij met de neus op de feiten, bomen groeien niet snel en een beginnend voedselbos lijkt meer op een twijgjes verzameling. Geen nood, die zijn ook leuk, maar best niet te lang treuzelen met planten. Ik ga de laatste weken voor vertrek nog even in voorbereidingsmodus!


"It's never too late to focus on your dreams"
69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page