top of page
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4782.jpg

Un jardin vert

Zoektocht naar ecologisch leven in Frankrijk

  • Foto van schrijverunjardinvert

Overnachten bij un jardin vert

Bijgewerkt op: 10 nov. 2022Binnenkort kan het eindelijk: overnachten bij un jardin vert. Nog niet op ons eigen terrein, maar dichtbij, in het meest pittoreske gehuchtje. Wat ging het snel, we mochten de sleutel al in ontvangst nemen. Ik heb helemaal zin om er een super gezellig plekje van te maken, heerlijk relax op het Franse platteland. Via het weggetje naast het huis wandel je zo het bos in. Maar dus eerst de handen uit de mouwen steken: schilderen, kleine klusjes, inrichten en de tuin omtoveren in een hemels plekje om te vertoeven (met veel eetbare planten). Het voelt best wel als een spannende stap, zo'n huisje gaan verhuren, alsof we ons nu echt gaan settelen hier. Niet om te proberen of te proeven van het Franse leven, maar voor echt nu.


Door het huisje hebben we andere plannen wat voor ons uit geschoven: zo wachten we nog even met de grote schuur te verbouwen en staat nieuwe aanplant op een laag pitje deze herfst. We willen vooral niet vergeten we waarom we hier zijn: voor een ander, rustiger leven. Er zal altijd veel te doen zijn hier, belangrijk is om ook te genieten van wat we hier doen en niet onszelf voorbij te lopen. Genieten doen we, maar misschien niet altijd even bewust. Dus proberen we terug meer tijd te maken om te wandelen, de omgeving is hier zo mooi, maar we wandelden bijna niet meer. Nu proberen we er wekelijks op uit te trekken en gedragen we ons als toerist in eigen streek. Er zoveel te ontdekken, maar als we niet opletten, komen we ons erf niet af. Soms zijn we natuurlijk gewoon moe en balen we dat hier geen pizza geleverd kan worden :-), dat moet natuurlijk ook kunnen.Het huisje is niet de enigste reden waardoor er geschoven werd in de plannen. We verwachten begin volgend jaar een tweede kindje, nog een klein wondertje, en daar willen we alle tijd voor vrijmaken. Het zal toch weer zoeken zijn naar een nieuwe balans in ons gezinnetje.


Als afsluiter deze heerlijke frambozen, van een stekje dat we aan het begin van deze zomer hebben geplant. Ondanks de droogte, het niet ideale moment van planten en een beetje verwaarlozing doet dit struikje het super. We oogsten nog steeds uit de tuin. Het weer lijkt zo in de war dat we nog tomaten en courgettes uit de tuin eten. Het is vast niet positief die bijna zomerse temperaturen ver in de herfst, maar het is wel fijn om zolang zomerse groenten te hebben.

177 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


vera.degens
Nov 11, 2022

Ik heb ook al een geïnteresseerde voor het huisje!😍 Wat een schattig huisje!

Like

marcuse
marcuse
Nov 10, 2022

Mooie foto van het schattige huisje en van jullie uiteraard. Er hebben zich al kandidaat-huurders gemeld ....

Like
bottom of page