top of page
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4782.jpg

Un jardin vert

Zoektocht naar ecologisch leven in Frankrijk

  • Foto van schrijverunjardinvert

La maison de rêveHet is gelukt, we hebben het plekje om al onze plannen te gaan realiseren. Een belangrijke stap richting een ander leven in Frankrijk, we hebben een huis! Stresskip als ik ben, was ik zenuwachtig tot het laatste moment (lees: de meeste conversaties gingen volledig aan mij verloren en ik was al 10 keer gaan plassen). In mijn hoofd kon er nog veel misgaan. Maar gelukkig niets van dat. In ons beste Frans probeerden we te volgen bij de notaris, zolang de vorige eigenaar niet aan het woord was, ging dat verbazend vlot. De vorige eigenaar, een lieve oudere man, praat het plaatselijke dialect. Een woord herkennen af en toe lukt nog net, maar verder reiken mijn taalkundige vaardigheden niet. Na het afronden van de administratieve kant, hadden we dan eindelijk de sleutels in handen en konden we ons land gaan verkennen!


Mijn handen kriebelden al om wat woekerende bramen te snoeien, maar ons bezoek was kort. Volgende keer kom ik gewapend met snoeischaar (en al die andere tuinspullen die ik al kocht in afwachting van de aankoop). Het terrein bevat meer water dan ik me kon herinneren. We zullen een bruggetje moeten bouwen over de gracht en er leek een bron te zijn waar water uit kwam. Perfect, want water is een belangrijk onderdeel van een ontwerp en poeltjes en vijvers zorgen voor veel leven. Een mooi voorbeeld van een ontwerp waar water een belangrijke rol speelt, is de boerderij van Sepp Holzer in de Oostenrijkse bergen:

Tijd om me daar dus wat verder in te verdiepen in afwachting van een nieuw bezoekje aan ons Franse huis. Ik stuiter ondertussen nog de rest van de kerstvakantie verder van enthousiasme :-).

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page